Trendpriset delas ut på Trendgalan!

Fotografiska vann stort i omröstningen till Trendpriset 2011. Priset, som mottogs av museets grundare Jan och Per Broman delades ut av Cay Bond och Trendgalans arrangör Maria Forssén

2011 års vinnare av Trendpriset på Trendgalan - Fotografiska

Trendpriset röstas fram av allmänheten. En jury nominerar de företag/personer eller koncept du kan rösta på. Kriterier som juryn tar i beaktande i sin nomineringsprocess är att Trendpriset delas ut till den som tidigt identifierat en trend och som gjort affärer av den.

vinnare

Kriterier som vidare krävs för en värdig vinnare är att konceptet har en etisk grund, tänker på miljön och har en hög grad av innovation och entreprenörskap.

Grundarna av 2010 års vinnare TRIWA med Trendpriset för sin succé med de färgglada klockorna

TRIWA med Trendpriset efter Trendgalan 2010

 

2009 års vinnare SPOTIFY tar emot priset:

Cay Bond är med i juryn som delar ut priset till 2009 års vinnare av Trendpriset. Övriga i juryn är Diana Uppman, trendanalytiker, Docere, Stefan Nilsson, Trendgruppen och Designgalleriet, Annica Bellander, marknadschef Nordisk Film och Maria Forssén, So Stockholm och initiativtagare till Trendgalan. Utdelningen avslutar Trendgalan.

Tidigare års vinnare

2008 års vinnare var Swedish Hasbeens, träskorna som för in fashion i hantverket. Swedish Hasbeens fick 700 röster av totalt 2100 röstande. På andra plats kom Linda Skugges bokförlag via Internet, Vulkan. SE PRESSMEDDELANDE FRÅN 2008 HÄR

Swedish hasbeens

2007   Camino – Göteborgstidningen som fokuserar på miljön och paketerar innehållet så miljön sätts i en intressant kontext och görs tillgänglig för den (design) intresserade svensken.
camino

2006  Örjan Andersson, grundare av Weekday/Cheap Monday. ”När designerjeansen blev som dyrast gjorde Örjan dem billigare.”
Cheap Monday

2004/2005  Diana Uppman, kommunikationsansvarig Målarmästarna, ansvarig för programkonceptet Room Service. Diana arbetar idag heltid med trender som omvärldsanalytiker på Docere.

Room service