Trendpriset delas ut på Trendgalan!

2010 års vinnare TRIWA med Trendpriset

TRIWA med Trendpriset efter Trendgalan 2010

 

2009 års vinnare SPOTIFY tar emot priset:

Trendpriset röstas fram av allmänheten. En jury nominerar de företag/personer eller koncept du kan rösta på. Kriterier som juryn tar i beaktande i sin nomineringsprocess är att Trendpriset delas ut till den som tidigt identifierat en trend och som gjort affärer av den.

vinnare

Kriterier som vidare krävs för en värdig vinnare är att konceptet har en etisk grund, tänker på miljön och har en hög grad av innovation och entreprenörskap.

I år sitter Cay Bond med i juryn som delar ut priset till 2009 års vinnare av Trendpriset. Övriga i juryn är Diana Uppman, trendanalytiker, Docere, Stefan Nilsson, Trendgruppen och Designgalleriet, Annica Bellander, marknadschef Nordisk Film och Maria Forssén, So Stockholm och initiativtagare till Trendgalan. Utdelningen avslutar Trendgalan.

Tidigare års vinnare

2008 års vinnare var Swedish Hasbeens, träskorna som för in fashion i hantverket. Swedish Hasbeens fick 700 röster av totalt 2100 röstande. På andra plats kom Linda Skugges bokförlag via Internet, Vulkan. SE PRESSMEDDELANDE FRÅN 2008 HÄR

Swedish hasbeens

2007   Camino – Göteborgstidningen som fokuserar på miljön och paketerar innehållet så miljön sätts i en intressant kontext och görs tillgänglig för den (design) intresserade svensken.
camino

2006  Örjan Andersson, grundare av Weekday/Cheap Monday. ”När designerjeansen blev som dyrast gjorde Örjan dem billigare.”
Cheap Monday

2004/2005  Diana Uppman, kommunikationsansvarig Målarmästarna, ansvarig för programkonceptet Room Service. Diana arbetar idag heltid med trender som omvärldsanalytiker på Docere.

Room service